Harita hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi ile takip ediliyor. Zaman zaman kullanıcılar hem kendi yöreleriyle ilgili bilgi soruyor hem de haritaya katkı sunuyor. Bu haritadan en çok faydalanan grup ise araştırmacılar.
Hrant Dink Vakfı, Türkiye Kültür Varlıkları Haritası’nın ışığında yeni çalışmalara da devam ediyor. Kültürel Miras Projesi kapsamında hazırladıkları KarDes (çokkültürlü mobil uygulama) ile İstanbul’un çok katmanlı ve kültürlü yapısını hafıza turları ile görünür kılmayı hedefliyorlar. Vakfın daha önceki çalışmalarından esinlenerek yapılan bu uygulama kullanıcısına, İstanbul’un eski mahallelerinde tur yapma ve İstanbul’un kültürel miras envanterini keşfetme imkânı sunuyor. Sözlü tarih görüşmeleriyle de desteklenen bu turlar sayesinde kullanıcılar, bir mekânda yaşamış ya da yaşamakta olan kişilerin sesi ile bir mahalleyi tanıma imkânına sahip olacak. Ayrıca uygulamada Türkiye Kültür Varlıkları Haritası’ndaki İstanbul envanteri de yer alacak. Bu sayede kullanıcılar, kendi konumlarının etrafında olan kültür mirası envanterine erişebilecek.
Vakıf, projenin yaygınlaşması için yerel belediyelerle ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıyor. İçeriği geliştirilerek ilerleyen bu çalışmanın verileri, saha çalışması yürütülen şehirlerdeki yerel belediyelerle de paylaşılıyor.