Vicdan ve Adalet Nöbeti, kamuoyunun gündeminden iş cinayetlerinin düşmemesi için yürütülüyor. Bu mücadele bugüne kadar bu doğrultuda çok sayıda kazanım elde etti. Ailelerin takip ettiği davalarda her ne kadar cezasızlık anlamına gelen kararlar çıksa da kamu idarecilerinin bir kısmı yargı önüne çıkarılabildi. Kamuoyunda “iş kazası” iş cinayeti olarak kavramlaştırılmaya başladı. Ailelerin ısrarla sürdürdüğü mücadelenin de etkisiyle “iş kazası” geçirenler, iş cinayetinde yakınlarını kaybedenler tüm sorumluların yargılanması talebini daha sık gündeme taşımaya başladılar. İşçi eylemlerinde işçi talepleri sadece ücret meselesine değil çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik olmaya, daha çok işçinin “çalışırken ölmek istemiyoruz” dediği duyulmaya başladı. Aileler ellerinden geldiğince işçi sağlığı ve iş güvenliği temelinde yürütülen eylemlere, direnişlere katkı vermeye çalışarak hem nöbetlere hem almanaklara işçilerin taleplerini taşıdı.
Vicdan ve Adalet Nöbetleri, taleplerinin duyulması için farklı kesimlerle işbirliği yaptı. Fatih Pınar’ın çektiği “Kaza Değil Cinayet” adlı belgesel, ilhamını nöbetlerden alarak ailelerin sesini yurtiçi ve yurtdışında daha fazla insana ulaştırmaya katkı sağlıyor. İş cinayetlerinde yakınlarını kaybedenlerle güçleri yettiğince temas etmeye çalışan aileler, yurtdışında aynı acıya maruz kalanlarla da dayanışmaya çalışıyor. Çağrıldıkları her yerde sesleri, güçleri yettikçe deneyimlerini aktarmaya, aynı acıyı yaşayanlarla yan yana gelerek dayanışma pratikleri örmeye çalışıyorlar.
İş Cinayetlerini Unutma adlı internet sayfalarında ise Türkiye’deki iş cinayetleri hakkında bilgi derlemeleri, geçmiş Vicdan ve Adalet Nöbetleri’nde neler yaşandığının özeti, iş cinayetleri hakkında makaleler ve son olarak yıllık İş Cinayetleri Almanağı tüm okurlara açık bir şekilde sunuluyor. Adalet Arayana Destek Grubu’nun 2012’den beri çıkardığı İş Cinayetleri Almanağı basın taranarak, İSİG Meclisi’nin raporlarından yararlanarak hazırlanıyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınsaydı hiçbir işçinin ölmeyeceği yalın gerçeğini vurgulayarak hayatını kaybeden işçileri istatistik olmaktan çıkarmaya, çalışırken ölen işçilerin belleğini tutmaya çalışıyor, almanakta ulaşıp doğrulayabildikleri verileri okurlarla paylaşıyorlar.